Dan Lepard
© Dan Lepard

Voor 6

pitabrooddeeg

bloem, om het deeg uit te rollen

150 g halloumi (kaas om te roosteren), in zeer dunne plakjes

1 tl sesamzaadjes

1 tl zwarte sesamzaadjes

snuifje gemalen koriander

olijfolie, om mee te besprenkelen

zout

takjes munt, ter garnering

Bereidingswijze:

Verhit de oven tot 220°C/gasstand 7 en verwarm 2 bakplaten voor.

Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een diameter van 15 cm. Leg de plakjes halloumi erop en strooi de sesamzaadjes erover. Voeg naar smaak een snuifje zout en de gemalen koriander toe en besprenkel met een paar drupjes olie.

Schuif de man'ousha op de bakplaten en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot het deeg krokant en de halloumi gesmolten is.

Schuif ze op een snijplank, bestrooi met munt en serveer warm.

Voor 6pitabrooddeegbloem, om het deeg uit te rollen150 g halloumi (kaas om te roosteren), in zeer dunne plakjes1 tl sesamzaadjes1 tl zwarte sesamzaadjessnuifje gemalen korianderolijfolie, om mee te besprenkelenzouttakjes munt, ter garneringBereidingswijze:Verhit de oven tot 220°C/gasstand 7 en verwarm 2 bakplaten voor.Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een diameter van 15 cm. Leg de plakjes halloumi erop en strooi de sesamzaadjes erover. Voeg naar smaak een snuifje zout en de gemalen koriander toe en besprenkel met een paar drupjes olie.Schuif de man'ousha op de bakplaten en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot het deeg krokant en de halloumi gesmolten is.Schuif ze op een snijplank, bestrooi met munt en serveer warm.