Voor 4:
1 stuk daikon (Japanse raap)
40 steurgarnalen
slasoorten van het seizoen
vinaigrette
zout, peper
Voor de tomaten:
4 tomaten
1/2 sjalot
olijfolie van eerste persing (extra vierge)
1 takje platte peterselie
Voor de saus:
1 potje natuuryoghurt
3 Ã 4 el melk
1 tl matcha-thee
1 mespunt wasabi in pasta
Pel en ontpit de tomaten en snij ze in dobbelsteentjes. Laat de fijngesneden sjalot langzaam slinken in olie. Voeg er de tomaten bij en laat 5 Ã 6 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg aan het einde gehakte platte peterselie toe.
Snijd de daikon in 40 fijne plakjes. Laat ze 5 seconden blancheren in kokend water en daarna uitlekken en afkoelen.
Vorm op elk bord een rozet van 5 plakjes raap. Verdeel vervolgens de tomaat en de garnalen en dek alles af met 5 andere plakjes raap. Smuk het bord verder op met een greep seizoensla (mesclun), en werk af met citroenvinaigrette.
Mix (met klopper of in een molentje) de ingrediënten van de saus en schik deze rondom.
* Matcha-thee is het typische theepoeder van de theeceremonie. De beste komt uit Uji, in de buurt van Kyoto. Wasabi is onder andere verkrijgbaar in de vorm van pasta. De mosterdachtige smaak komt van zijn component mierikswortel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier