Plakjes daikon met garnalen, emulsie met matcha- en wasabi-thee, mesclun

Voor 4 personen
  • 1 stuk daikon
  • 40 steurgarnalen
  • slasoorten van het seizoen
  • vinaigrette
  • zout, peper
Voor de tomaten
  • 4 tomaten
  • 1/2 sjalot
  • olijfolie extra vierge
  • 1 takje platte peterselie
Saus
  • 1 potje natuuryoghurt
  • 3 à 4 el melk
  • 1 tl matcha-thee
  • 1 mespunt wasabi in pasta
Bereiding
  1. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in dobbelsteentjes. Laat de fijngesneden sjalot langzaam slinken in olie. Voeg er de tomaten bij en laat 5 à 6 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg aan het einde gehakte platte peterselie toe.
  2. Snijd de daikon in 40 fijne plakjes. Laat ze 5 seconden blancheren in kokend water en daarna uitlekken en afkoelen.
  3. Vorm op elk bord een rozet van 5 plakjes daikon. Verdeel vervolgens de tomaat en de garnalen en dek alles af met 5 andere plakjes raap. Smuk het bord verder op met een greep seizoensla (mesclun), en werk af met citroenvinaigrette.
  4. Mix (met klopper of in een molentje) de ingrediënten van de saus en schik deze rondom.

De beste matcha komt uit Uji, in de buurt van Kyoto. Wasabi is onder andere verkrijgbaar in de vorm van pasta. De mosterdachtige smaak komt van zijn component mierikswortel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content