Ingrediënten

4 personen

4 strakke pladijsmoten

12 mooie gekuiste mosselen

200 gr fijngesneden boerenkool

12 mini sierkooltjes

1,5 gr planktonpoeder

1 fijngesnipperde sjalot

1 dl witte wijn

1 dl vermouth

1,5 dl verjus

1 dl gereduceerd mosselsap

1 dl olijfolie

100 gr boter

2 eetlepels sushiazijn

12 blaadjes klaverzurig

12 blaadjes winterpostelein

2 eetlepels citroensap

1 goudsbloemetje

Bereidingswijze

Crème boerenkool

  1. De helft van de kool kort stoven, blenden in thermomix en opwerken met olijfolie tot gladde emulsie.

Saus

  1. Sjalot stoven in wat boter.
  2. Bevochtigen met witte wijn, nouilly prat, verjus, mosseljus.
  3. Voor 3/4 laten inkoken en opmonteren met klontje boter.
  4. Tijdens het laatste moment wat pankton onder mixen.

Boerenkool/ sierkool

  1. De rest van de boerenkool kort stoven in boter.
  2. Sierkool kort blancheren in gezouten water en kort stoven in wat boter en opfrissen met de sushiazijn.

Pladijs

  1. Pladijs bakken in boter en steeds arroseren.
  2. Op het einde citroensap toevoegen.

Mosselen

  1. Mosselen kort aanzetten in olie met takje tijm en blussen met witte wijn.

Afwerking

  1. Afwerken met takjes klaverzuring, goudsbloem en winterpostelein