Pladijs met gewokte asperges en artisjok

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

600 g pladijsfilet zonder vel

150 g gekookte ham in dobbelsteentjes

1 bundel asperges

4 artisjokharten

2 aardappelen (Franceline)

1 fijngesneden ui

Â1/2 l gevogeltebouillon

2 eetlepels room

2 citroenen

olijfolie

bloem

peper en zout (Sel de Guérande)

Voor de kruidensla: meng naar keuze groene kruiden (koriander, kervel, basilicum, citroenmelisse, platte peterselieÂ…) met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.

Voor de asperges in tempurabeslag: meng 100 g bloem met 1 dl koud water, klop het eiwit van 2 eieren stijf en spatel dit onder het beslag. Frituur ze op 180 °C.

Schil de asperges, kook ze 3 minuten in 1 l gezouten water met het sap van Â1/2 citroen en snijd ze daarna in twee. Kook de aardappelen in de pel en snijd ze in dobbelstenen. Stoof de aspergeschillen in olijfolie, voeg de fijngesneden ui toe en bevochtig met de bouillon en room. Laat een Â1/2 uur inkoken en zeef de saus.

Kook de artisjokharten 15 minuten in een blanc (1 l water met 2 eetlepels bloem, sap van 1 citroen, peper en zout) en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de harten doormidden, draai de gesneden kant in olijfolie en rooster ze onder de grill.

Verhit olijfolie in de wok en voeg de asperges, de ham en aardappelen toe. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de aspergesaus toe en laat even sudderen.

Spoel de visfilets onder stromend water, dep ze droog, haal ze door de bloem en bak ze goudbruin in een pan met anti-kleeflaag. Kruid met peper en zout.

Schik de gewokte asperges in het midden van het bord, leg de pladijsfilets er op en overgiet met de aspergesaus. Garneer met de geroosterde artisjok, tempura van asperges en de kruidensla.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip: Dit feestelijke pladijsgerecht met asperges wordt geserveerd met een heerlijke combinatie van groentegarnituren. Wenst u het eenvoudiger maak dan een keuze volgens uw persoonlijke voorkeur en pas eventueel de hoeveelheden aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content