Pizza met veel vlees

Een rijkelijk gevulde pizza met kip, worst, steak en spek op een bodempje barbecuesaus en kaas. Voor de fijnproevers, en met veel vlees.

Voor 1 pizza
  • 1 ronde kant-en-klare pizzabodem of 1 Libanees brood
  • 1/4 kopje barbecuesaus
  • 1 kopje pizzakaas of geraspte mozzarella
  • 1 kopje fijngesnipperde gebakken kip
  • 1 kopje fijngesnipperde gebakken steak
  • 1 kopje fijngesnipperd spek
  • 1 cabanossi (Italiaanse rookworst), in plakjes
  • 1/2 ui in dunne schijfjes (optie)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Vet een pizzavorm lichtjes in.
  2. Bekleed de vorm met de pizzabodem. Besmeer met barbecuesaus. Bestrooi met de helft van de kaas. Beleg met kip, fijngesnipperde steak, spek, plakjes cabanossi en indien gewenst ook ui. Bestrooi met de rest van de kaas.
  3. Bak de pizza in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi met peterselie, snijd in punten en dien op.

Tip: Zo’n 5 minuutjes vĆ³Ć³r het einde van de baktijd kun je nog twee eitjes breken boven de pizza met veel vlees.

Voorbereiding: 20 minuten, in de oven: 15 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content