Ingrediënten

  • 4 krielaardappeltjes, in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1/2 kleine butternutpompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g ricotta
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 vel pizzadeeg, kant-en-klaar
  • 75 g feta, verbrokkeld
  • 50 g bospaddenstoelen, in schijfjes
  • 4 blaadjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de krielaardappeltjes, de rode ui en de pompoenblokjes erop. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven gedurende ongeveer 40 minuten (draai de groenten na 20 minuten eens om).
  3. Meng ondertussen de ricotta met de knoflook en kruid met peper.
  4. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk met de ricotta. Strooi de gebakken groenten erop en de verbrokkelde fetakaas. Werk af met de bospaddenstoelen, de salie, rozemarijn, tijm en de geroosterde pompoenpitten. Zet in de oven gedurende 20 minuten.

Voedingswaarde per persoon

775 kcal

31 g E

95 g KH

31 g V

Uit: Het Sportkookboek, Stephanie Scheirlynck (Lannoo, € 29,99)

775 kcal 31 g E 95 g KH 31 g V