Ingrediënten

Voor 8 personen:
Voor het deeg (2 pizza's):
25 cl bruin bier
2 tl instantgist
1 tl suiker
350 g meel
6 gedroogde hopbellen
1 tl zout
2 el extra vergine olijfolie
Voor de rucolapesto:
1 flinke bos rucola
5 à 10 cl extra vergine olijfolie
1 el pijnboompitten
3 el parmezaan
zout


Voor de garnituur:
150 g runderspiering
extra vergine olijfolie
300 g mozzarella
2 dl tomatenpassata
6 à 8 el rucolapesto
1 handvol rucola

Meng 5 cl lauw bier, de gist en de suiker. Laat 5 min. staan tot het mengsel begint te schuimen. Meng het meel, de verkruimelde hop en het zout in een keukenmachine met kneedhaak. Zet de in de middelste stand en voeg de olie en het gistmengsel toe. Schenk er vervolgens langzaam het bier bij, tot er een elastische bol ontstaat. Haal het deeg eruit en kneed enkele minuten. Bestrooi af en toe met meel om plakken te voorkomen. Dek af met een doek en laat het deeg 1 u. rijzen op een lauwe plek.

Mix intussen alle pestoingrediënten en zet opzij. Snij het vlees in reepjes en zet eveneens opzij. Snij de deegbol doormidden en rol uit tot 2 pizza's van 25 à 30 cm doorsnee. Strijk in met olijfolie, versier met de tomatensaus en de mozzarella. Zet 10 à 15 min. op 200 C° in de oven. Haal het uit de oven en bedek met het gemengde vlees en de pesto. Zet weer 2 min. in de oven. Verdeel de rucola vlak voor het opdienen over beide pizza's en sluit af met een scheutje olijfolie.

Meng 5 cl lauw bier, de gist en de suiker. Laat 5 min. staan tot het mengsel begint te schuimen. Meng het meel, de verkruimelde hop en het zout in een keukenmachine met kneedhaak. Zet de in de middelste stand en voeg de olie en het gistmengsel toe. Schenk er vervolgens langzaam het bier bij, tot er een elastische bol ontstaat. Haal het deeg eruit en kneed enkele minuten. Bestrooi af en toe met meel om plakken te voorkomen. Dek af met een doek en laat het deeg 1 u. rijzen op een lauwe plek. Mix intussen alle pestoingrediënten en zet opzij. Snij het vlees in reepjes en zet eveneens opzij. Snij de deegbol doormidden en rol uit tot 2 pizza's van 25 à 30 cm doorsnee. Strijk in met olijfolie, versier met de tomatensaus en de mozzarella. Zet 10 à 15 min. op 200 C° in de oven. Haal het uit de oven en bedek met het gemengde vlees en de pesto. Zet weer 2 min. in de oven. Verdeel de rucola vlak voor het opdienen over beide pizza's en sluit af met een scheutje olijfolie.