Pizza Margherita

© Getty

Voor 4 personen:

30 g verse gist

400 g harde tarwebloem

water

olijfolie

1 blik gepelde tomaten (fijngeprakt met een vork)

2 bollen buffel-mozzarella (in dunne repen gesneden)

peper en zout

vers basilicum

Los de gist op in een kop lauw water. Meng onder de bloem en voeg tijdens het kneden voldoende water toe om een elastisch, homogeen deeg te krijgen. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het in vier stukken en dek elk stuk af met een keukenhanddoek. Laat 1 uur rijzen. Sla het deeg plat en kneed het 5 minuten. Rol elk stuk uit tot een pizza van 30 cm diameter. Leg ze op een ingeoliede bakplaat.

Bestrijk de pizza’s met fijngeprakte gepelde tomaten. Bestrooi met de buffelmozzarella, kruid met peper en zout en een scheut olijfolie. Bak 12 min op 200°C. Werk af met vers basilicum en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content