Pittige tomatentaart

© Getty

Voor 4 personen
  • kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el tomatensaus
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • verse basilicum, rozemarijn en oregano
  • enkele kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes
Bereiding
  1. Bereid het bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking. Beleg er een taartvorm mee, prik het deeg in en zet 10 minuten in een oven van 220°C.
  2. Fruit intussen de ui en de look in wat boter. Voeg de gehakte tomaten, tomatensaus en -puree toe. Breng pittig op smaak met peper en zout, cayennepeper en paprika.
  3. Laat de saus even sudderen en roer er op het einde de gehakte verse kruiden door.
  4. Vul de taart met de tomatenbereiding, schik er de gehalveerde kerstomaatjes op en versier met de kappertjes. Bak de tomatentaart 8 minuten in een oven van 220°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content