Voor 4 personen
- kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 ei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 25 g boter
- 1 blik gehakte tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 2 el tomatensaus
- peper en zout
- cayennepeper
- paprikapoeder
- verse basilicum, rozemarijn en oregano
- enkele kerstomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiding
- Bereid het bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking. Beleg er een taartvorm mee, prik het deeg in en zet 10 minuten in een oven van 220°C.
- Fruit intussen de ui en de look in wat boter. Voeg de gehakte tomaten, tomatensaus en -puree toe. Breng pittig op smaak met peper en zout, cayennepeper en paprika.
- Laat de saus even sudderen en roer er op het einde de gehakte verse kruiden door.
- Vul de taart met de tomatenbereiding, schik er de gehalveerde kerstomaatjes op en versier met de kappertjes. Bak de tomatentaart 8 minuten in een oven van 220°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier