Voor 4:

  • 600 g rundergehakt
  • 30 g broodkruim of paneermeel
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 jongelente-uitjes, versneden
  • 10 takjes koriander
  • 1 el sesamolie
  • 1 ei
  • peper, zout
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 lente-ui
  • 5 takjes versemunt
  • 50 g rodebietblaadjes
  • 250 g noedels
  • Voor de saus:
  • 100 ml sojasaus
  • 150 ml mirin
  • 2 tl sesamolie
  • 40 g vloeibare honing

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Meng het gehakt met het broodkruim of paneermeel, gember, look, lente-ui, gesnipperde korianderblaadjes, sesamolie en het ei. Kruid met peper uit de molen en een snuif zout. Kneed goed door elkaar.

Draai kleine balletjes van ca. 3 cm.

Giet de plantaardige olie in een diepe ovenschotel, schik hierin de balletjes en zet in de hete oven. Bak 20 min., draai de balletjes geregeld om.

Meng alle ingrediënten voor de saus.

Kook de noedels gaar in lichtgezouten water.

Serveer de balletjes met de noedels. Werk af met gesnipperde lente-ui, verse munt en enkele rodebietblaadjes.