Voor 4 personen:
8 kippenbouten
sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
1 teentje look
peper en zout
Verwijder zo goed mogelijk alle veertjes van de kippenbouten. Maak langs weerszijden 3 insnijdingen van zo’n halve centimeter diep. Kruid de kippenbouten flink met zout en peper van de molen, wrijf deze kruiden goed in het vlees. Maak de marinade met 3 eetlepels olijfolie, het sap van de citroen, oregano en 1 teentje geperste look.
Leg hierin de bouten en wrijf de marinade goed rondom de bouten. Laat minstens 1 uur op een koele plaats marineren, maar langer is lekkerder. Was nu even je handen en ook je snijplank. Met rauw kippenvlees moet je steeds voorzichtig zijn.
Verwarm de oven voor tot 220°C. Bekleed een bakblik met zilverpapier (dat zal je heel wat lastig afwaswerk besparen!). Lej kippenbouten op een ovenrooster, schuif ze in de warme oven en schuif ook het bakblik onder het rooster. Laat de bouten 45 minuten roosteren.
Tip
Lest je hier graag nog een sausje bij, probeer dan eens volgend mosterdsausje.
– Warm 2 dl zure room op met 2 eetlepels mosterd.
– Kruid met een beetje kerriepoeder.
– Laat goed warm worden en dien onmiddellijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier