Pittige jam van pompoen en abrikoos
14-06-2011, 08:54
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:19
50 gedroogde abrikozen
50 gedroogde abrikozen
800 g pompoen
800 g fijne suiker
Sap van 1 citroen
Sap van 2 sinaasappels
2 vanillestokken
Laat de abrikozen een nacht weken. Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snij in dobbelstenen. Laat de abrikozen uitlekken en snij in dobbelstenen.
Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan. Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit de potten hermetisch.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier