Pita’s met kip en yoghurtsaus

  • Moeilijkheid

6 pitabroodjes

3 kipfilets

1 rode paprika

1 courgette

3 tomaten

6 blaadjes sla

60 gram kikkererwten

30 gram pistachenoten

2 potjes natuuryoghurt

2 eetlepels kerriepoeder

verse koriander en munt

3 eetlepels chutney

olijfolie

zout

peper

Kook de kipfilets in water met zout. Hak de koriander en de munt fijn en meng met de kerrie en de yoghurt. Snijd de paprika en de courgette in reepjes. Bak ze in de pan. Laat de kikkererwten en de pistachenoten lauw worden in een bodempje water. Reinig de sla en de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de kip in stukjes. Meng de sla en de yoghurt. Verwarm de pitabroodjes in de oven of in de broodrooster. Snijd de bovenkant van de warme pitabroodjes en vul ze met alle ingrediënten. Doe er wat chutney op en serveer ze voor ze afkoelen.

Tip: De pita’s warm houden kan je doen door ze in een koekjestrommel te leggen, die je bekleedt met keukenpapier om de condens te absorberen. Deze trommel plaats je in een kartonnen doos die je rondom de koekjestrommel opvult met stro. Een andere mogelijkheid: wikkel een dikke handdoek rond het koekjesblik en zet het in een koelbox (die perfect warm kan houden, net zoals een thermosfles uw dranken ook prima koel kan houden).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content