Voor 4 stuks:

210 ml gevogeltebouillon

400 g makreelvlees

100 g gekonfijte tomaten

140 g Griekse yoghurt

200 g volle plattekaas

180 g slagroom

15 g gesnipperde bieslook

4 gelatineblaadjes

Sap van een halve citroen, zout en cayennepeper

Garnituren

Gerookte makreeleitjes (avruga), halve kerstomaatjes, schijfjes rode radijs, zoetzure komkommersliertjes, sucrine en waterkersblaadjes, Mimosa van ei, takjes platte peterselie.

Bereiding

Warm de gevogeltebouillon op en los daarin de op voorhand geweekte gelatineblaadjes op.

Bewerk het gerookte makreelvlees met een vork tot er 'draadjes' ontstaan. Voeg de lauwe bouillon toe.

Voeg de yoghurt en plattekaas toe en meng zorgvuldig. Breng op smaak en voeg de bieslook, de fijngehakte gekonfijte tomaat, een snuifje cayennepeper, zout en een beetje citroensap toe.

Schep er tot slot voorzichtig de licht opgeklopte room door.

Laat opstijven op een koele plek.

Ter begeleiding

Sommelier Eric Boschman suggereert hierbij een Blanche de Namur (4,5% Alc. Vol.) van Brasserie du Bocq. Dat ronde, volle en hoogwaardige tarwebier lest uitstekend de dorst met zijn lichtzurige, verfijnde noten. Een bier om langzaam van te genieten.

Voor 4 stuks:210 ml gevogeltebouillon400 g makreelvlees100 g gekonfijte tomaten140 g Griekse yoghurt200 g volle plattekaas180 g slagroom 15 g gesnipperde bieslook4 gelatineblaadjesSap van een halve citroen, zout en cayennepeperGarniturenGerookte makreeleitjes (avruga), halve kerstomaatjes, schijfjes rode radijs, zoetzure komkommersliertjes, sucrine en waterkersblaadjes, Mimosa van ei, takjes platte peterselie. BereidingWarm de gevogeltebouillon op en los daarin de op voorhand geweekte gelatineblaadjes op.Bewerk het gerookte makreelvlees met een vork tot er 'draadjes' ontstaan. Voeg de lauwe bouillon toe. Voeg de yoghurt en plattekaas toe en meng zorgvuldig. Breng op smaak en voeg de bieslook, de fijngehakte gekonfijte tomaat, een snuifje cayennepeper, zout en een beetje citroensap toe. Schep er tot slot voorzichtig de licht opgeklopte room door. Laat opstijven op een koele plek. Ter begeleidingSommelier Eric Boschman suggereert hierbij een Blanche de Namur (4,5% Alc. Vol.) van Brasserie du Bocq. Dat ronde, volle en hoogwaardige tarwebier lest uitstekend de dorst met zijn lichtzurige, verfijnde noten. Een bier om langzaam van te genieten.