Piperies yachni (Omelet met paprika)

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4 à 6:

4 groene paprika’s

4 rode paprika’s (lange indien mogelijk)

2 middelgrote uien

1,5 dl olijfolie extra vierge

3 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten

3 fijngehakte teentjes knoflook

peper en zout

1 mespuntje cayennepeper

1 koffielepel suiker

5 eieren

1 kop geraspte myzithra (of grana padano)

4 à 5 fijngehakte takjes platte peterselie

Spoel de paprika’s onder koud stomend water. Leg de rode 5 minuten in een hete oven van 200° C en stop ze nadien 3 à 4 minuten in een gesloten plastic zak. Verwijder vervolgens de pel. Hak de uien fijn en fruit ze glazig in wat olijfolie. Snijd de paprika’s (rode en groene) in schijfjes en doe ze bij de ui. Voeg de tomaten, de knoflook en 1 dl water toe wanneer de paprika zacht is en kruid met peper, zout, cayennepeper en suiker.

Laat zachtjes inkoken tot sausdikte. Klop de eieren los, samen met de geraspte kaas en de fijngehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout en doe bij de saus. Laat eerst onafgedekt en nadien afgedekt doorwarmen op een zacht vuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content