Pilafrijst

Deze volledige maaltijd met lekkere rijst, groenten en vis tover je in 30 minuten op tafel.
Deze volledige maaltijd met lekkere rijst, groenten en vis tover je in 30 minuten op tafel.
Voor 4 personen
1 ui
boter
2 koppen langekorrelrijst (bv. basmati)
±1 l gevogeltebouillon
peper en zout
kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
4 makreelfilets
olijfolie
1 dl volle yoghurt
1 el zure room
groene kruiden (dille, bieslook, basilicum, dragon, tijm, peterselie, kervel)
3 el pijnboompitten
1 kleine courgette
Bereiding
1. Stoof fijngehakte ui in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met tweemaal het volume gevogeltebouillon. Kruid met peper, zout en eventueel specerijen als nootmuskaat, saffraan, kerrie of paprika. Breng al roerend aan de kook. Voeg de kruidentuil toe, dek de pan af met boterpapier en deksel. Zet in een oven van 160 °C en laat in 20 minuten zacht gaar worden. Verwijder deksel en boterpapier en laat de rijst uitdampen. Roer enkele klontjes boter door de rijst.
2. Bak ondertussen de vis in olijfolie.
3. Meng de yoghurt met de zure room, fijngehakte groene kruiden en pijnboompitten. Kruid met peper en zout. Bak de fijngesneden courgette in olijfolie. Serveer de rijst met de vis, groenten en saus. Werk af met groene kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier