Bij dit vrij pikante wokgerecht voelt een Stella Artois zich opperbest.
Arachide-olie
500gr rijstnoedels
2 teentjes look, 3 chili’s (rood en groen)
pikante currypasta
250 gr erwten (diepvries)
100gr rundvlees
1 dikke snede gekookte of geroosterde hesp
125 gr kippenfilet
2 eetlepels oestersaus
busseltje lenteuitjes
2 theelepels sesamolie
Week de rijstnoedels in warm water tot ze wit en soepel zijn.
Hak de lookteentjes fijn. Snijd de chili’s in de lengte door, verwijder de zaadjes en hak fijn.
Snijd het rundvlees op de draad in 5mm dikke repen.
Doe hetzelfde met de kip en de ham.
Snijd de lenteui in ringetjes.
Verwarm de wok op hoog vuur tot zeer heet. Roerbak kort de look en de chili’s. Voeg de drie soorten vlees toe en roerbak tot alles zo goed als gaar is.
Voeg naar wens currypasta bij en de erwten (niet vooraf laten ontdooien!). Meng alles goed en verminder het vuur.
Schep er voorzichtig de uitgelekte noedels door.
Hou de noedels in beweging zodat ze niet gaan aankleven. Strooi de lenteui er over en besprenkel met sesamolie.
Schep alles goed door elkaar en dien meteen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier