Voor 4:
450 g spaghetti
3 el ‘erbe piccanti’ uit Toscane (gedroogde peperoncinopepertjes, knoflook, zout, peterselie en kervel)
10 grote looktenen, gepeld
1,5 dl olijfolie
2 bosjes bladpeterselie
150 g pijnboompitten
grofgemalen peper
parmezaankaas of pecorino
200 g gerookte zalm, in sneetjes
Giet een gulle scheut olijfolie in een diepe pan. Warm op en bak er de pijnboompitten in. Voeg de pikante kruiden en de uitgeperste look toe en laat zacht stoven gedurende enkele minuten. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ook toe om een peterseliepesto te krijgen.
Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng snel door de pesto. Verdeel over grote borden.
Snij de zalm in stukjes en verdeel over de spaghetti. Rasp grove schilfers parmezaan of pecorino over de spaghetti. Kruid met grofgemalen zwarte peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier