Voor 4 personen:
2 kg mosselen
1 flesje Witbier van Haacht
2 fijngesnipperde uien
1 rood chilipepertje, fijngesnipperd en ontdaan van
de zaadjes
verse tuinkruiden: kervel, peterselie, bieslook
zwarte peper
Maak de mosselen schoon en verwijder daarbij kapotte of geopende schelpen. Giet het bier in een goed sluitende, hoge kookpan. Voeg de uien, het pepertje en de tuinkruiden toe en breng aan de kook. Sudder de ui in een vijftal minuten zacht. Schep de mosselen in de kookpot en geef ze een stevige draai van de pepermolen. Dek af en laat 3 à 5 minuten koken tot al de schelpen open zijn. Schud tijdens het koken de pot een paar keer op.
Tip: Chilipepertjes zijn erg scherp. Doe het best handschoenen aan wanneer je ze schoonmaakt.
Bereidingstijd: 20 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier