Pikante aubergines

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 grote aubergines

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel komijnzaadjes

1 theelepel venkelzaadjes

450 g tomaten

2,5 cm verse gemberwortel

4 knoflookteentjes

1 theelepel gemalen korianderzaad

1 theelepel gemalen kardemom

275 ml water

zout

zwarte peper

Versiering :

verse korianderblaadjes

Dompel de tomaten eerst in kokend en vervolgens in koud water, verwijder de huid en de zaden en snijd het vruchtvlees klein. Haal de steeltjes van de aubergines en snijd de groente in stukjes op vingerlengte. Fruit ze ongeveer 5 minuten aan alle kanten in olie. Laat de stukken aubergine op keukenpapier uitlekken. Rasp de gember. Fruit de komijn- en venkelzaadjes al roerende gedurende 2 minuten in een weinig olie. Voeg de tomaten, geraspte gember, geperste teentjes knoflook, het water en de gemalen of geplette koriander en kardemom toe, en laat alles 20 minuten sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Doe de aubergines in de pan met de saus en verwarm de stukken grondig (draai ze voorzichtig). De korianderblaadjes juist voor het opdienen over het gerecht strooien.

Deze kruidige bereiding uit de oosterse keuken kan als voor- of bijgerecht worden opgediend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content