Piepkuikentjes met groene groenten en aubergines

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 piepkuikentjes

2 aubergines

1 kg gemengde groene groenten (broccoli, erwtjes, bonen,…)

1 volle eetlepel van een zelfgemaakt specerijenmengsel (bestaande uit 1/5 zwarte peper, 1/5 komijnzaadjes, 1/5 korianderbolletjes, 1/5 knoflookpoeder en 1/5 paprikapoeder)

1 ui

1 teentje knoflook

0,5 dl arachideolie

0,5 dl olijfolie extra vergine

1 eetlepel fijngehakt bonenkruid

peper

zout

1 citroen

Snijd de rug van de kuikentjes open en druk de karkassen zo plat mogelijk.

Snijd de aubergines overlangs doormidden, wrijf de snijkanten in met olijfolie en grill ze 10 minuten op een zachte gloed van de barbecue. Hol ze uit met een lepeltje, hak het vruchtvlees in stukjes.

Maak alle groene groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een vijzel en stamp ze fijn. Strijk de piepkuikentjes in met olijfolie en met het kruidenmengsel. Laat even marineren onder een velletje aluminiumfolie.

Stook de gloed van de barbecue zo warm mogelijk. Leg de opengevouwen piepkuikens op één kant van het rooster en laat ze 25 minuten grillen. Draai ze geregeld om. Kruid ze op het einde met zout.

Plaats een wokpan op de andere kant van het rooster en verhit er de arachideolie in. Roerbak achtereenvolgens de fijn- gesneden ui, het geperste knoflook en de groene groenten. Voeg het gehakte vruchtvlees van de aubergines toe en kruid met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over.

Vul de auberginehelften met het groentemengsel. Bestrooi ze met bonenkruid, wikkel in folie en leg ze op de zijkant van het rooster

Serveer op een groot bord een piepkuikentje, een gevulde aubergine en een gedurende 30 seconden geroosterd plakje citroen.

Tips: In plaats van piepkuikentjes kunt u ook kwartels of kippenborsten gebruiken. De kippenborsten moeten slechts 10 minuten roosteren.

Op een hete barbecuegloed kunt u even goed wokken als op een keukenfornuis. Denk dus ook eens aan een tuinwokparty als alternatief voor een barbecue!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content