Nodig voor vier :
4 kleine piepkuikens
4 preien
4 wortels
4 stengels selderij
een handvol peterselie
kruidenboeket : tijm, laurier, peterselie, bijvoet (artemisia vulgaris)
2 gedroogde varkensblazen
een scheutje azijn
1 l magere gevogeltebouillon
De varkensblazen een nacht laten weken in koud water met een scheutje azijn. De groenten schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden. Twee kruidenboeketjes samenbinden. De piepkuikens opbinden en de poten afknippen (de uiteinden mogen niet scherp zijn). De bijvoet onder het vel van de kuikens steken. De kruidenboeketjes, de versneden groenten en de piepkuikens in de varkensblazen doen. Een weinig bouillon, grof zout en peper toevoegen en de blazen stevig dichtmaken met keukenkoord. De blazen anderhalf uur pocheren in de rest van de bouillon (het vocht mag niet koken). De blazen aan tafel presenteren en openen. Het gevogelte verwijderen en versnijden. Het vlees met de aromaten en de bouillon opdienen in diepe borden. Afzonderlijk gekookte rijst serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier