Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel

© Getty

Een lekkere variatie op de klassieke spinaziestoemp met worst: peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel.

Voor 4 personen
  • 2 kg aardappelen
  • 350 g spinazie
  • een bos krulpeterselie
  • 3 dl volle melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g boter
  • 12 tot 16 kleine kalfsworsten (met kruiden)
Saus
  • 3 dl bruine fond
  • 1 kleine fijngehakte wintertruffel (of een klein blikje truffelschillen)
  • peper en zout
  • 1 cl port
  • een scheut room
Bereiding
  1. Maak eerst de stoemp. Kook de aardappelen gaar. Blancheer de spinazie en laat uitlekken. Blancheer de peterselie en laat uitlekken. Meng en plet fijn tot stoemp. Werk op met melk, kruiden en boter.
  2. Kook voor de saus de fond tot de helft in. Voeg truffel, peper en zout, port en room toe en laat nog 2 min. zacht koken.
  3. Bak de worsten krokant in boter. Serveer met de peterseliestoemp en de saus van zwarte truffel..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content