Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 150 g hoeveboter
  • 6 el fijngehakte verse peterselie
  • eventueel peper en zout

Schil de aardappelen en snij eventueel in kleinere stukken. Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook. Laat beetgaar koken en giet onmiddellijk af. Smelt de boter in een pan en wentel er de aardappelen in. Bestrooi met fijngehakte verse peterselie en wentel de aardappelen door elkaar in de pan.

Kruid eventueel met peper en zout.

* Deze basisbereiding is op haar best met kleine vastkokende krielaardappelen.

Schil de aardappelen en snij eventueel in kleinere stukken. Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook. Laat beetgaar koken en giet onmiddellijk af. Smelt de boter in een pan en wentel er de aardappelen in. Bestrooi met fijngehakte verse peterselie en wentel de aardappelen door elkaar in de pan. Kruid eventueel met peper en zout. * Deze basisbereiding is op haar best met kleine vastkokende krielaardappelen.