Ingrediënten

  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • olijfolie extra vergine
  • enkele eetlepels kokend water
  • zout

Rooster de pijnboompitten even onder de grill of in een grilleerpan en hak de knoflook fijn. Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, de knoflook een een royale snuif zout in een grote kom. Wrijf met een vijzel beetje bij beetje alles fijn tot een dikke pasta. Je kan dit ook met een mixer of keukenrobot doen, maar de echte Italianen zweren bij een vijzel. Voeg de geraspte kaas toe en wrijf hem met de vijzel onder de pasta. Doe er al wrijvend scheutjes olijfolie bij tot je een dikke, gladde saus verkregen hebt. Doe de saus in een pan en voeg het kokend hete water toe (of gebruik enkele eetlepels kookvocht van de pasta) om de saus te verdunnen en op te warmen. Goed roeren.

Rooster de pijnboompitten even onder de grill of in een grilleerpan en hak de knoflook fijn. Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, de knoflook een een royale snuif zout in een grote kom. Wrijf met een vijzel beetje bij beetje alles fijn tot een dikke pasta. Je kan dit ook met een mixer of keukenrobot doen, maar de echte Italianen zweren bij een vijzel. Voeg de geraspte kaas toe en wrijf hem met de vijzel onder de pasta. Doe er al wrijvend scheutjes olijfolie bij tot je een dikke, gladde saus verkregen hebt. Doe de saus in een pan en voeg het kokend hete water toe (of gebruik enkele eetlepels kookvocht van de pasta) om de saus te verdunnen en op te warmen. Goed roeren.