Voor 4 personen:
6 dl zoete witte wijn
2 el suiker
schil van 1 onbehandelde citroen
4 rijpe gele perziken
1 takje basilicum
125 g rode bessen
250 g mascarpone
Meet 1,5 dl van de wijn af en hou apart. Breng de rest van de wijn aan de kook met de suiker en citroenschil. Roer tot de suiker is opgelost en laat inkoken tot een derde.
Halveer de perziken, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in dunne plakken. Doe het fruit in een ondiepe schaal en voeg het basilicum en de rode bessen toe. Meng de wijnsiroop met de wijn en giet over het fruit. Zet koel weg en laat enkele uren marineren. Serveer op kamertemperatuur, met een lepel mascarpone.
* De perziken kunnen vervangen worden door abrikozen, de witte wijn door rode. Maar verhoog in het laatste geval de hoeveelheid suiker tot 4 eetlepels. Lekker met witte perziken.
Kooktijd: 25′ + 4 uur marineren
Eenvoudig
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier