Ingrediënten

  • Voor 4
  • 4 peren
  • sap van 1/2 citroen
  • 35 g zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g pure chocolade (70% cacaogehalte)

Voor de crumble:

  • 150 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 50 g kandijsuiker
  • 100 g koude lichtgezouten boter in blokjes

Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met citroensap. Smelt 20 g boter in een pan, voeg de peren toe en bestrooi met de vanillesuiker. Bak 4 à 5 min. al roerend op een hoog vuur. Laat nadien afkoelen.

Maak de crumble: meng alle ingrediënten met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Doe de peren in een beboterde vuurvaste schaal of in 4 individuele ramequins en strooi er de fijngehakte chocolade over. Werk af met de crumble en bak 30 min. in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Serveer lauw.

Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met citroensap. Smelt 20 g boter in een pan, voeg de peren toe en bestrooi met de vanillesuiker. Bak 4 à 5 min. al roerend op een hoog vuur. Laat nadien afkoelen. Maak de crumble: meng alle ingrediënten met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Doe de peren in een beboterde vuurvaste schaal of in 4 individuele ramequins en strooi er de fijngehakte chocolade over. Werk af met de crumble en bak 30 min. in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Serveer lauw.