Peren met saffraan

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 kookvaste peren van 200 g
  • 100 g acaciahoning
  • 2 dl witte wijn (bij voorkeur een stevige Riesling)
  • 1 grote koffielepel saffraandraden
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Breng de witte wijn met de honing en de saffraan aan de kook in een kookpan, groot genoeg om de peren te koken. Vijf minuten laten koken.
  2. Ondertussen de peren schillen zonder het steeltje weg te snijden en inwrijven met de doormidden gesneden citroen. De peren in de kokende siroop dompelen, twintig minuten koken en regelmatig overgieten. De gare peren uit de pan halen, laten uitlekken en in een schaal plaatsen.
  3. De siroop verder inkoken en over de vruchten gieten. Warm, lauw of koud opdienen. Indien gewenst met een bol chocoladesorbet, parfait van geglaceerde kastanjes of Grand Marnier-ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content