45 cl melk
90 g honing
22 g specerijenmengsel voor peperkoek
schilletjes van 4 sinaasappels en 4 citroenen
15 eierdooiers
180 g suiker
550 g bloem
75 g bakpoeder
Verwarm de oven voor op 170°C. Breng de melk aan de kook met de honing, de specerijen en de schilletjes. Klop met de handmixer de eierdooiers samen met de suiker goed wit en smeuïg. Giet de specerijenmelk door de puntzeef en giet ze onder voortdurend roeren bij de dooiers. Meng het bakpoeder door de bloem en strooi dit over het melk-en-dooiermengsel terwijl u blijft roeren. Door de warmte zal het bakpoeder het beslag doen rijzen: klop even door met de garde om het te doen invallen. Bekleed cakevormen met vetvrij papier en stort er het beslag in. Zet in de oven en laat ongeveer 35 minuten bakken. Prik met een mes in het midden van de peperkoek: als het lemmet er droog uit komt, is de koek gaar.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier