Penne all’arrabbiata

  • Moeilijkheid

Penne all'arrabbiata
© © Jean-Pierre Gabriël

Voor 8:

600 g penne

300 g verse, schoongemaakte en fijngesneden boleten

150 g magere pancetta in blokjes

600 g geschilde tomaten in blokjes

2 el vergine olijfolie

basilicumblaadjes

2 geplette teentjes knoflook

1/2 pikante peperoncino

50 g geraspte parmigiano

50 g geraspte pecorino

zout

Braad de pancetta aan in een grote pan. Schep de blokjes eruit en hou ze warm. Braad vervolgens de boleten op hoog vuur in het spekvet. Bewaar ze bij de pancettablokjes. Braad dan de knoflook en de peperoncino aan in dezelfde pan. Schep de pan opnieuw leeg en doe de tomaten erin. Bestrooi met zout, voeg fijngesneden basilicum toe en laat 20 minuten op het vuur staan. Schep vervolgens de pancetta en de boleten er weer bij.

Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en schep over in een dienschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de saus over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content