Penne all’arrabbiata met pancetta en boleten

© Jean-Pierre Gabriël

Voor 8 personen
  • 600 g penne
  • 300 g verse, schoongemaakte en fijngesneden boleten
  • 150 g magere pancetta in blokjes
  • 600 g geschilde tomaten in blokjes
  • 2 el vergine olijfolie
  • basilicumblaadjes
  • 2 geplette teentjes knoflook
  • 1/2 pikante peperoncino
  • 50 g geraspte parmigiano
  • 50 g geraspte pecorino
  • zout
Bereiding
  1. Braad de pancetta aan in een grote pan. Schep de blokjes eruit en hou ze warm. Braad vervolgens de boleten op hoog vuur in het spekvet. Bewaar ze bij de pancettablokjes.
  2. Braad dan de knoflook en de peperoncino aan in dezelfde pan. Schep de pan opnieuw leeg en doe de tomaten erin. Bestrooi met zout, voeg fijngesneden basilicum toe en laat 20 minuten op het vuur staan. Schep vervolgens de pancetta en de boleten er weer bij.
  3. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en schep over in een dienschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de saus over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content