Ingrediënten

Voor 4:
500 g penne
8 tomaten
2 el tomatenpuree
150 g spek, in fijne reepjes
1 teentje knoflook
1 Spaans pepertje
1/2 kl suiker
1 el olie
50 ml groentebouillon

Breng 2 liter gezouten water aan de kook met 1 eetlepel olie erbij. Kook de pasta al dente. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in blokjes. Was het Spaanse pepertje en snij het in de lengte open. Verwijder de zaden en de witte zaadlijst. Snij in fijne ringetjes.

Hak de knoflook fijn en fruit in de olie. Voeg het spek toe en vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en het Spaanse pepertje. Laat enkele minuten bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper, zout en de suiker. Laat 5 à 10 minuten sudderen. Meng de saus door de pasta en dien op.

Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten

Breng 2 liter gezouten water aan de kook met 1 eetlepel olie erbij. Kook de pasta al dente. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in blokjes. Was het Spaanse pepertje en snij het in de lengte open. Verwijder de zaden en de witte zaadlijst. Snij in fijne ringetjes.Hak de knoflook fijn en fruit in de olie. Voeg het spek toe en vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en het Spaanse pepertje. Laat enkele minuten bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper, zout en de suiker. Laat 5 à 10 minuten sudderen. Meng de saus door de pasta en dien op. Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten