Peer, gepocheerd in Vicaris Generaal, met specerijengranola, biscuit en panna cotta van bruine suiker

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Peren:

6 doyennéperen

500g griessuiker

1,5 l water

0.5 l Vicaris Generaal (bruin bier van hoge gisting, Brouwerij Dilewyns)

zeste van 1 citroen

1 vanillestok

1 kaneelstok

Specerijengranola:

75 g amandelschilfers

100 g griessuiker

50 g eiwit

10 g speculaaskruiden

Biscuit van bruine suiker:

200 g eigeel

250 g eiwit

160 g bruine suiker

200 g amandelpoeder

50 g bloem

Panna cotta:

300 g room

200 g melk

75 g bruine suiker

2 blaadjes gelatine

Peren: schil de peren en besprenkel met citroensap. Meng de ingrediënten voor het pocheervocht, breng even aan de kook, doe de peren erin, breng weer aan de kook en neem van het vuur, zodat de peren kunnen afkoelen.

Granola: meng amandelschilfers, suiker en eiwit. Stort uit op bakpapier en bak in de oven op 130°. Roer om de 5 minuten om tot alles goudgeel gebakken is. Haal uit de oven en kruid met speculaaskruiden. Meng en laat afkoelen.

Biscuit: klop het eigeel en het eiwit apart op, spatel voorzichtig door elkaar. Spatel er vervolgens de bruine suiker, bloem en amandelpoeder voorzichtig door. Breng een laag van 2 cm dik aan op een ovenplaat en bak 10 tot 15 minuten op 170°.

Panna cotta: meng alles, verwarm tot de suiker is opgelost, voeg de gelatine toe, giet in de gewenste vorm en laat opstijven in de koelkast.

Afwerking: schik biscuit, granola, panna cotta en peer op borden en dien op met ijs van tonkabonen of amandelijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content