Paupiette van zalm en kreeft

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

260 g zalmfilet

2 kreeften

2 l court-bouillon

25 cl room

160 g truffelboter

truffelsap

3 dl kippenfond

bieslook

zout en peper

een takje platte peterselie

Snijd vier mooie plakken zalm. Kook de kreeften in een court-bouillon en verwijder de pantsers. Snijd de rest van de zalm in dobbelsteentjes en meng deze met het versneden vlees van de kreeften. Room, bieslook, peper en zout toevoegen. Leg op iedere plak zalm een hoopje van de mengeling en vouw de zalm tot een bol beursje. Zet deze in de koelkast. Kook de kippenfond in en voeg room toe. Laat de saus verder inkoken, haal de pan van het vuur en klop klontjes truffelboter door de saus. Stoom de ‘paupiette’ in een pan met een stoommandje. Voeg aan het stoomwater een weinig truffelsap toe. Schep de saus in het bord. Leg de paupiette in de saus en versier met platte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content