Patisson gevuld met ratatouille van gemarineerde groentjes en gedroogde ham

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 patissons (minipompoentjes)

1/4 rode paprika

1/4 gele paprika

1/4 groene paprika

1/4 courgette

1 jonge wortel

4 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

peper en zout

4 dunne sneden, goede luchtgedroogde rauwe ham

De sneden ham 2 uren drogen in een oven van 90° tot ze krokant zijn. Van de patissons voorzichtig de bodem vlak snijden zodat ze blijven staan. Van de bovenkant een hoedje snijden en het pompoentje voorzichtig leegmaken met een parisiennelepeltje. De patissons kort pocheren in lichtgezouten water en omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Ondertussen de groentjes in brunoise snijden (kubusjes van 3-4 mm). Deze blancheren, liefst apart, en verfrissen in ijswater. Laten uitlekken en eventueel drogen op keukenpapier. Mengen met olie en azijn, en kruiden met peper en zout. Vuld e patissons met de ratatouille (die niet te lopend mag zijn). Versier kunstig met stukken gedroogde ham;

* De sneden ham kunnen gemakkelijk worden gedroogd tussen twee roosters in de heteluchtoven zodat ze niet opkrullen.

Recept: Robert en Anne Wickerhoff – Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content