Voor 1 terrine:

500 g wild zwijn

500 g varkensvlees

250 g varkenslever

1 ei

1 el bloem

2 sjalotten

10 gedroogde en versneden pruimen

een mespunt gedroogde gember, nootmuskaat en kruidnagel

enkele gekneusde peperbolletjes

15 g zout

1 klein glas rode wijn

laurierblad en tijm

varkensnet

Hak het vlees en de lever zeer fijn met een scherp mes. Voeg het losgeklopte ei, de bloem, de gesnipperde sjalotten, de pruimen, de kruiden, de gekneusde peperbolletjes en het zout toe. Giet er dan de wijn bij en kneed het mengsel enkele minuten. Laat 1 nacht rusten.

Kook de volgende dag een reeks glazen potjes uit en laat ze drogen. Vul de potjes met de vleesmassa en werk de bovenkant af met een blaadje laurier en enkele takjes tijm. Overtrek met het varkensnet. Zet ze in een met water gevulde braadslee en laat 1 uur bakken in een oven op 140°C.

Laat nog 1 à 2 dagen rijpen.

Voor 1 terrine:500 g wild zwijn500 g varkensvlees250 g varkenslever1 ei1 el bloem2 sjalotten10 gedroogde en versneden pruimeneen mespunt gedroogde gember, nootmuskaat en kruidnagel enkele gekneusde peperbolletjes15 g zout1 klein glas rode wijnlaurierblad en tijmvarkensnetHak het vlees en de lever zeer fijn met een scherp mes. Voeg het losgeklopte ei, de bloem, de gesnipperde sjalotten, de pruimen, de kruiden, de gekneusde peperbolletjes en het zout toe. Giet er dan de wijn bij en kneed het mengsel enkele minuten. Laat 1 nacht rusten.Kook de volgende dag een reeks glazen potjes uit en laat ze drogen. Vul de potjes met de vleesmassa en werk de bovenkant af met een blaadje laurier en enkele takjes tijm. Overtrek met het varkensnet. Zet ze in een met water gevulde braadslee en laat 1 uur bakken in een oven op 140°C.Laat nog 1 à 2 dagen rijpen.