Paté van kip en eekhoorntjesbrood

© Getty

Voor 1 terrine
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 500 g kippenfilets
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • zout en peper uit de molen
  • enkele blaadjes tijm en rozemarijn
Bereiding
  1. Snipper de sjalotten en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg er het eekhoorntjesbrood (leg een handvol opzij), de rozemarijn en de tijm bij en bak 10 min. op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  2. Maal de kippenfilets fijn en meng ze met de losgeklopte eieren, de room, peper en zout. Vul een patévorm voor de helft met het mengsel en leg er het resterende eekhoorntjesbrood op. Dek af met de rest van het mengsel. Leg er de tijm en de rozemarijn op.
  3. Bak de paté 45 minuten au bain-marie op 180°C in een voorverwarmde oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content