Ingrediënten - voor 4:

250 g pastinaken

250 g bloemige aardappelen

1 sjalot, 1 el boter

50 g plattekaas

1 ei, 2 el geraspte parmezaan

een snuifje nootmuskaat

een klontje zachte boter voor de ramequins

Bereidingswijze:

Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 minuten in kokend gezouten water, giet af en pureer.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de sjalot en snipper fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalot glazig.

Splits het ei. Meng de eierdooier met de gefruite sjalot, de plattekaas, de geraspte parmezaan en de pastinaakpuree. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul ingevette ramequins met het beslag.

Zet de ramequins in een diepe bakplaat, giet er water bij tot ze voor een derde onderstaan en bak de soufflés 25 minuten in de oven.

Serveer de pastinaaksoufflés meteen na het bakken.

Ingrediënten - voor 4:250 g pastinaken250 g bloemige aardappelen1 sjalot, 1 el boter50 g plattekaas1 ei, 2 el geraspte parmezaaneen snuifje nootmuskaateen klontje zachte boter voor de ramequinsBereidingswijze:Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 minuten in kokend gezouten water, giet af en pureer.Verwarm de oven voor op 180°C.Pel de sjalot en snipper fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalot glazig.Splits het ei. Meng de eierdooier met de gefruite sjalot, de plattekaas, de geraspte parmezaan en de pastinaakpuree. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul ingevette ramequins met het beslag.Zet de ramequins in een diepe bakplaat, giet er water bij tot ze voor een derde onderstaan en bak de soufflés 25 minuten in de oven.Serveer de pastinaaksoufflés meteen na het bakken.