Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 grote pastinaken
  • 3 fijngehakte sjalotten
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 2 liter gevogeltefond
  • 1,5 dl room
  • boter
  • 2 zwarte pensen
  • 4 el grofgehakte hazelnoten

Snij de pastinaak in dobbelstenen, fruit deze in boter met sjalot, voeg kruidentuil en fond toe, kook gaar. Verwijder de kruidentuil, mix fijn, voeg room toe. Kruid met peper en zout. Bak plakken pens in boter, serveer in de soep. Bestrooi met hazelnoten.

Snij de pastinaak in dobbelstenen, fruit deze in boter met sjalot, voeg kruidentuil en fond toe, kook gaar. Verwijder de kruidentuil, mix fijn, voeg room toe. Kruid met peper en zout. Bak plakken pens in boter, serveer in de soep. Bestrooi met hazelnoten.