Pastinaakrisotto met rozemarijn en mascarpone

fbad77d5208ba7d45aa4cd223783d183

Deze pastinaakrisotto is bijzonder smaakvol en valt niet alleen bij vegetariërs in de smaak. Wil je toch een stukje vlees erbij, voeg er dan wat pancetta aan toe.

Deze pastinaakrisotto is bijzonder smaakvol en valt niet alleen bij vegetariërs in de smaak. Wil je toch een stukje vlees erbij, voeg er dan wat pancetta aan toe.

Voor 4 personen

750 g pastinaken

4 el olijfolie

4 sjalotten, gesnipperd

25 g boter

2 el rozemarijn

300 g risottorijst

50 g geraspte parmezaankaas

4 el mascarpone

rodebietenchips, voor de afwerking

pastinaakbouillon:

1 grote ui, gesnipperd

1 el olijfolie

1 l water

Pastinaakpuree:

1 pastinaak (ca. 150 g)

25 g boter

1 teen knoflook, gepeld

1,5 dl volle melk

peper en zout

Bereiding

1. Schil de pastinaken (bewaar schillen en loofaanzet voor de bouillon). Snijd de pastinaken in blokjes. Leg in een braadslee, overgiet met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en bak 25 minuten in een oven van 180 °C.

2. Voor de bouillon: fruit de ui en afsnijdsels van de pastinaken in de olijfolie. Blus met het water, en laat 30 minuten pruttelen.

3. Maak de pastinaakpuree: schil de pastinaak en snijd in blokjes. Fruit in de boter, samen met de knoflook. Blus met de melk en laat op een laag vuur afgedekt gaarkoken. Pureer, kruid naar smaak en houd warm.

4. Fruit de sjalotten in één eetlepel olijfolie en 25 g boter. Voeg de risottorijst toe en roer even. Zeef de bouillon en voeg beetje bij beetje toe tot de risotto gaar is. Mix de parmezaan fijn. Schep door de risotto, met de pastinaakpuree en pastinaken.

5. Verdeel over 4 warme borden. Werk af met een lepel mascarpone en rodebietenchips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content