Pastasalade met scampi’s

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

200 g farfalle-deegwaren

20 scampi’s (maat 16 – 20)

300 g jonge spinazie

16 kerstomaten

2 teentjes look, fijngesnipperd

1/2 bosje koriander

1/4 bosje munt

olijfolie/witte azijn

1/2 limoen

3 dl magere yoghurt

2 cm fijngesnipperde gember

peper

zout

Verwijder de schalen van de scampi’s, behalve aan de staart. Halveer de scampi’s tot aan de staart en verwijder het darmkanaal. Kruid met olijfolie, de helft van de gember, knoflook, peper en zout. Laat even rusten.

Kook de farfalle al dente in zout water. Giet het kookvocht af en laat schrikken onder koud water. Besprenkel met olijfolie en enkele druppels azijn. Spoel de spinazie, droog, snij in reepjes en meng met de gehalveerde kerstomaatjes door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en schik in het midden van 4 borden.

Maak de saus : meng fijngesneden koriander en munt met de rest van de gember en het limoensap door de yoghurt.

Bak de scampi’s in olijfolie en schik er vijf per bord rond de sla. Serveer met een potje yoghurtsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content