Ingrediënten

  • Voor 4
  • 400 g penne rigate
  • 200 g romanesco (groene bloemkool), in roosjes verdeeld
  • 50 g mayonaise
  • 2 el zure room
  • 3 el wijnazijn met kruiden
  • 2 el fijngehakte walnoten
  • 1 stronk witloof
  • enkele blaadjes lollo rosso (soort van rode sla), voor de afwerking
  • pili-pili en zout

Kook de penne beetgaar in gezouten water, verfris en laat uitlekken. Blancheer de romanesco 3 à 4 min. in gezouten water tot de roosjes gaar zijn, verfris en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de zure room, wijnazijn en walnoten. Breng op smaak met pili-pili en zout.

Meng met de pasta en romanesco en laat afgedekt ca. 10 min. marineren. Was het witloof en de lollo rosso, en snij het witloof in stukken. Vermeng de pasta met het witloof en schik op 4 borden. Werk af met de lollo rosso.

Kook de penne beetgaar in gezouten water, verfris en laat uitlekken. Blancheer de romanesco 3 à 4 min. in gezouten water tot de roosjes gaar zijn, verfris en laat uitlekken. Meng de mayonaise met de zure room, wijnazijn en walnoten. Breng op smaak met pili-pili en zout. Meng met de pasta en romanesco en laat afgedekt ca. 10 min. marineren. Was het witloof en de lollo rosso, en snij het witloof in stukken. Vermeng de pasta met het witloof en schik op 4 borden. Werk af met de lollo rosso.