Ingrediënten

Voor 4:

  • 350 g penne
  • 80 g gedroogde tomaten in olie
  • 200 g buffelmozzarella
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 artisjokharten (uit blik)
  • 1 grote rode ui
  • 5 à 10 basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 2 à 3 el knoflookolie
  • 5 el witte balsamicoazijn

Kook de pasta al dente in gezouten water. Laat uitlekken en laat vervolgens schrikken onder koud water. Hou opzij in een vergiet.

Snij de gedroogde tomaten klein (hou 1 eetlepel van de olie opzij voor de saus). Snij ook de artisjokharten en de mozzarella in stukjes. Pel de ui, snij in tweeën en vervolgens in fijne ringen. Blancheer snel even in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.

Meng alle ingrediënten. Voeg de knoflookolie, de olie van de gedroogde tomaten en de azijn toe. Kruid met peper en zout. Verdeel over diepe borden. Serveer met verse ciabatta.