Pastadeeg

Voor ± 500 g:

Voor ± 500 g:

450 g tarwebloem

4 eieren

6 eierdooiers

een scheut olijfolie

Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe er de eieren en eierdooiers in en klop los met een vork. Werk er geleidelijk aan een beetje bloem onder tot een zacht deeg ontstaat dat makkelijk kan worden gekneed. Kneed er vervolgens met de handen de rest van de bloem door en voeg olijfolie toe om het deeg elastisch te maken.Gebruik het deeg meteen, of rol het in huishoudfolie en bewaar maximum 1 dag in de ijskast.

* Pastadeeg moet enigszins droog en behoorlijk stevig zijn. Als het deeg te vochtig wordt, is het moeilijk te bewerken. Kneed er in dat geval extra bloem door om de juiste stevigheid te verkrijgen. Het kneden is noodzakelijk om het deeg elastisch en makkelijk hanteerbaar te maken. Test het na 5 tot 10 minuten kneden: het deeg is voldoende gekneed als een kuiltje, met uw vinger gemaakt, meteen verdwijnt. Is het nog te elastisch om uit te rollen, Verpak het dan in huishoudfolie en laat het tien minuten staan. Het deeg zal zachter worden en makkelijker uit te rollen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content