Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 theelepel zout

Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren in het kuiltje en voeg olie toe. Meng voorzichtig alle ingrediënten tot je een glad, glanzend deeg bekomt. Werk daarbij van buiten naar binnen. Laat 30 minuten rusten en kneed daarna nog eens goed. Bestrooi het werkoppervlak met een beetje bloem en rol het deeg dun uit. Snijd in reepjes, driehoekjes of rondjes. Laat nogmaals 30 minuten rusten. Kook de pasta. Gebruik 1 liter water per 100 gram zelfgemaakte pasta. Zelfgemaakte pasta is in 3 minuten 'al dente'.

Tip: Voor groene pasta meng je gehakte spinazie, voor gele verpulverde saffraandraadjes en voor rode gepureerde biet door het deeg.

Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren in het kuiltje en voeg olie toe. Meng voorzichtig alle ingrediënten tot je een glad, glanzend deeg bekomt. Werk daarbij van buiten naar binnen. Laat 30 minuten rusten en kneed daarna nog eens goed. Bestrooi het werkoppervlak met een beetje bloem en rol het deeg dun uit. Snijd in reepjes, driehoekjes of rondjes. Laat nogmaals 30 minuten rusten. Kook de pasta. Gebruik 1 liter water per 100 gram zelfgemaakte pasta. Zelfgemaakte pasta is in 3 minuten 'al dente'. Tip: Voor groene pasta meng je gehakte spinazie, voor gele verpulverde saffraandraadjes en voor rode gepureerde biet door het deeg.