Voor 4 personen

Voor de tapenade:

100 g zeekraal

1 handje ongezouten cashewnoten

1 teentje knoflook

4 el olijfolie, extra vierge

Sap van 1/2 citroen (of meer naar smaak)

peper

Voor de pasta:

500 g spaghetti

100 g lamsoor

1 teentje knoflook

3 handjes zongedroogde Tomaatjes

Scheutje olijfolie

Geschaafde schapenkaas of pecorino om af te werken

Bereidingswijze

Was voor de tapenade de zeekraal en snijd de knoflook in grove stukken. Giet de olijfolie in de keukenmachine, voeg daarbij een handje van de zeekraal toe. Voeg tijdens het draaien de rest van de zeekraal, de knoflook, en het citroensap toe. Voeg ook de cashewnoten toe en draai tot een grove pasta. Kruid met peper.

Was de lamsoren en snijd de knoflook in kleine stukjes. Zet de wok op het vuur en laat die goed heet worden. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Strooi daarna snel de lamsoortjes in de wok en roerbak heel kort terwijl je voortdurend roert. Kook de spaghetti beetgaar. Wanneer de spaghetti klaar is, roer je de zeekraaltapenade erdoorheen.

Schep de spaghetti op de borden en meng voorzichtig de lamsoortjes en de zongedroogde tomaatjes door de pasta. Een klein snufje peper en eventueel nog wat olijfolie en schapenkaas maken de pasta helemaal af.

Voor de tapenade:100 g zeekraal1 handje ongezouten cashewnoten1 teentje knoflook4 el olijfolie, extra viergeSap van 1/2 citroen (of meer naar smaak)peperVoor de pasta:500 g spaghetti100 g lamsoor1 teentje knoflook3 handjes zongedroogde TomaatjesScheutje olijfolieGeschaafde schapenkaas of pecorino om af te werkenWas voor de tapenade de zeekraal en snijd de knoflook in grove stukken. Giet de olijfolie in de keukenmachine, voeg daarbij een handje van de zeekraal toe. Voeg tijdens het draaien de rest van de zeekraal, de knoflook, en het citroensap toe. Voeg ook de cashewnoten toe en draai tot een grove pasta. Kruid met peper.Was de lamsoren en snijd de knoflook in kleine stukjes. Zet de wok op het vuur en laat die goed heet worden. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Strooi daarna snel de lamsoortjes in de wok en roerbak heel kort terwijl je voortdurend roert. Kook de spaghetti beetgaar. Wanneer de spaghetti klaar is, roer je de zeekraaltapenade erdoorheen.Schep de spaghetti op de borden en meng voorzichtig de lamsoortjes en de zongedroogde tomaatjes door de pasta. Een klein snufje peper en eventueel nog wat olijfolie en schapenkaas maken de pasta helemaal af.