Ingrediënten

Voor 4 kinderen:

  • 150 g deegwaren
  • 1 blik tonijn in olie
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • gehakte platte peterselie
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Laat de sjalot en de knoflook zweten in de olie. Doe er de uitgelekte tonijn en de platte peterselie bij. Voeg peper en zout toe en laat 3 à 4 minuten zweten op een laag vuur.

Kook intussen de pasta. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd aan het gezouten kookwater de in roosjes gesneden broccoli toe: zo krijgt de pasta extra smaak. Laat uitlekken, meng met de tonijnbereiding. Werk af met een scheutje olie.

Voor dit recept kunt u ook verse zalm gebruiken die u vooraf in reepjes hebt gesneden.

Laat de sjalot en de knoflook zweten in de olie. Doe er de uitgelekte tonijn en de platte peterselie bij. Voeg peper en zout toe en laat 3 à 4 minuten zweten op een laag vuur. Kook intussen de pasta. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd aan het gezouten kookwater de in roosjes gesneden broccoli toe: zo krijgt de pasta extra smaak. Laat uitlekken, meng met de tonijnbereiding. Werk af met een scheutje olie. Voor dit recept kunt u ook verse zalm gebruiken die u vooraf in reepjes hebt gesneden.