Voor 4 personen:
500 g pasta, liefst trenette (dunne lintmacaroni)
150 g groene boontjes
Een 40-tal basilicumblaadjes
3 teentjes knoflook
100 g geraspte pecorino
olijfolie
grof zout
Trek het basilicum in grove stukken, pel de look. Bereid de pesto in een vijzel. Begin met de helft van de knoflook en een snuifje zout. Wrijf de look fijn en voeg een derde van het basilicum toe, wrijf goed stuk en vul aan met de rest van de look en nog eeen beetje grof zout.
Meng er tenslotte de rest van het basilicum onder en blijf goed wrijven tot je een pasta krijgt. Voeg de geraspte pecorino toe en leng aan met een beetje olijfolie. Snij de boontjes in tweeën en kook in lichtgezouten water. Giet af. Kook de pasta zoals voorgeschreven. Voeg 3 eetlepels kookvocht van de pasta bij de pesto. Meng pasta en boontjes en giet er de pestosaus over. Meng goed. Dien op met geraspte pecorino of parmezaan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier