Pasta met pesto van pistaches (la dispensa dell’ Etna)

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 à 400 g pasta

150 g pistaches (netto, gepeld)

5 à 6 cl extra vierge

extra zachte olijfolie

peper

zout

1 el fijngehakte ui

1,5 snede pancetta

(Italiaans spek, 1,5 mm dik)

5 cl droge witte wijn

4 à 5 el room

Bereid de pesto door 90 g pistaches te mixen met de olijfolie. Voeg de olie in een fijn straaltje toe om te vermijden dat de pasta te vloeibaar wordt. Schep er daarna de room onder (niet mixen).

Doe de fijngehakte ui met de fijngesneden pancetta in een braadpan en laat in wat olie glazig worden. Deglaceer met een beetje witte wijn die u bijna helemaal laat verdampen. Voeg er de al dente gekookte pasta aan toe en roer er de pesto onder. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de resterende, vooraf gemalen pistaches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content