Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g oesterzwammen
  • 250 g middelgrote champignons
  • 2 sjalotten
  • 100 g boter
  • 400 g deegwaren naar keuze

Saus:

  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels bloem
  • Â1/4 l groentebouillon
  • Â1/4 l verse room
  • 1/8 l melk
  • zeezout en peper van de molen
  • 3 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.

Borstel de oesterzwammen en de champignons schoon. Snijd de oesterzwammen in grote stukken, snijd een stukje van het voetje van de champignons maar houd ze verder heel.

Fruit de gehakte sjalotten in de boter, voeg de paddestoelen toe en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Kook de deegwaren beetgaar in gezouten water, giet ze af en houd ze warm.

De saus: fruit de gehakte ui in boter en strooi er de bloem over. Roer tot een gladde roux. Overgiet met de bouillon, de room en de melk en laat al roerend indikken tot een gladde saus zonder klonters. Breng op smaak met zeezout en peper van de molen en bestrooi met de tuinkruiden.

Verdeel de deegwaren over diepe borden, schep het paddestoelenmengsel erover en overgiet met de saus. Serveer meteen.

Borstel de oesterzwammen en de champignons schoon. Snijd de oesterzwammen in grote stukken, snijd een stukje van het voetje van de champignons maar houd ze verder heel.Fruit de gehakte sjalotten in de boter, voeg de paddestoelen toe en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Kook de deegwaren beetgaar in gezouten water, giet ze af en houd ze warm.De saus: fruit de gehakte ui in boter en strooi er de bloem over. Roer tot een gladde roux. Overgiet met de bouillon, de room en de melk en laat al roerend indikken tot een gladde saus zonder klonters. Breng op smaak met zeezout en peper van de molen en bestrooi met de tuinkruiden.Verdeel de deegwaren over diepe borden, schep het paddestoelenmengsel erover en overgiet met de saus. Serveer meteen.